Ce este propolisul ?

Ce este propolisul si la ce ajuta puteti afla aici

Putini dintre noi sunt aceea care cunosc indeaproape proprietatile esentiale ale propolisului. Acesta este unul dintre acele alimente minune, pe care orice om care vrea sa aiba grija de sanatatea sa ar trebui sa le foloseasca. Pentru a intelege de ce este bine sa il consumi mai des, afla cat mai multe despre beneficiile acestuia.

Propolisul este o substanta produsa din ceara de albine si o secretie salivara generata de acestea. Mai poarta denumirea in popor si “clei de albine”, avand aspectul unei substante rasinoase. Acesta este folosit in stupul de albine cu rolul de a izola spatiile existente.

Din fericire pentru noi, are si o multitudine de utilizari medicale, care ne pot ajuta sa ne mentinem o stare de sanatate optima. Mai mult decat atat, poate fi de folos si in vindecarea diferitelor boli.

propolis

De asemenea, propolisul este folosit cu succes in medicina traditionala de mii si mii de ani, avand un mare aport in tratarea tusei si a iritatiilor de la nivelul gatului.

Daca nu ai incercat inca aceasta substanta miraculoasa, acum ai o multime de motive de ce sa o faci, de acum incolo. Propolisul este renumit pentru proprietatile sale antiinflamatoare, antivirale si antifungice. Contine si aminoacizi, antioxidanti, vitamine, minerale, flavonoizi si enzime. De fapt, este un adevarat miracol, pentru multi dintre noi.